Nursel'in Mutfağı Vezir Parmağı Tarifi 10 Kasım 2015
Nurselin Mutfağı Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gram margarin
5 adet yumurta
1 paket vanilya
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
SÜSLEMEK İÇİN
Antep fıstığı
Vezir Parmağı Tarifi Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker su kaynatılır. Ocaktan almaya yakın limon suyu konur ve soğumaya bırakılır. Tencereye su koyulur, içine margarin atılır ve eritilir. Kaynayınca içine elenmiş un katılır ve hızlıca karıştırılarak pişirilir. Hamur başka bir kaba alınarak soğutulur. Geniş bir tencereye kızartmak için sıvıyağ konur ve kızma noktasına gelmeden ısıtılır. Ardından da yağ eli yakmayacak kadar soğumaya bırakılır. Bundaki amaç vezir parmaklarının içini alarak pişmesini ve pürüzsüz bir kıvamda kızarmasını sağlamaktır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek kırılarak iyice karıştırılır. Limon kabuğu rendelenerek hamura katılır. Vanilyası ve yağı da eklenerek yoğurulur. Ilıyan sıvıyağ tekrar ocağa alınıp kızdırılır. Elde edilen hamurdan parçalar kopartılarak parmak gibi şekil verilir. Vezir parmakları kızgın yağda kızartılır. Ardından soğuk şerbete atılır ve 3-5 dakika bekletilip alınarak servis edilir.Nurselin Mutfağı Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gram margarin
5 adet yumurta
1 paket vanilya
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
SÜSLEMEK İÇİN
Antep fıstığı
Vezir Parmağı Tarifi Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker su kaynatılır. Ocaktan almaya yakın limon suyu konur ve soğumaya bırakılır. Tencereye su koyulur, içine margarin atılır ve eritilir. Kaynayınca içine elenmiş un katılır ve hızlıca karıştırılarak pişirilir. Hamur başka bir kaba alınarak soğutulur. Geniş bir tencereye kızartmak için sıvıyağ konur ve kızma noktasına gelmeden ısıtılır. Ardından da yağ eli yakmayacak kadar soğumaya bırakılır. Bundaki amaç vezir parmaklarının içini alarak pişmesini ve pürüzsüz bir kıvamda kızarmasını sağlamaktır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek kırılarak iyice karıştırılır. Limon kabuğu rendelenerek hamura katılır. Vanilyası ve yağı da eklenerek yoğurulur. Ilıyan sıvıyağ tekrar ocağa alınıp kızdırılır. Elde edilen hamurdan parçalar kopartılarak parmak gibi şekil verilir. Vezir parmakları kızgın yağda kızartılır. Ardından soğuk şerbete atılır ve 3-5 dakika bekletilip alınarak servis edilir.Nurselin Mutfağı Vezir Parmağı Tarifi
Nursel'in Mutfağı Vezir Parmağı Tarifi 10 Kasım 2015
Reviewed by melekgok.blogspot.com
on
18:13
Rating:
Hiç yorum yok: