Nursel'in Mutfağı Öz Çorba Tarifi 10 Kasım 2015
Nursel’in Mutfağı Öz Çorba Tarifi
Öz Çorba Tarifi
Öz Çorba Tarifi Malzemeler:
2 parça kemikli kuzu et
2 su bardağı yarma
250 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı Antep fıstığı
Yarım çay bardağı badem
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tuz
Su
ÜZERİ ICIN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Öz Çorba Tarifi Hazırlanışı:
Et pişene kadar haşlanır. Geceden ıslatılmış yarma haşlanarak
yumuşatılır. Haşlanırken karıştırılmaması önemlidir aksi taktirde yarma dibe
çöküp yanacaktır. Yumuşayan yarma blendırdan geçirilir. Ardından bir tencerenin
ağzına oturtulmuş kevgire yarma dökülür. Kaşık yardımıyla tortularından
ayrıştırılır. Tencereye süzülen yarmanın suyuna haşlanan etin suyu dökülür.
Süzme yoğurt başka bir tencereye alınır. içine yumurta kırılır, bir kaşık
zeytinyağı konulur. Diğer tenceredeki sıcak karışımdan birkaç kepçe yavaş yavaş
dökülüp karıştırılarak yoğurdun kesmesi önlenir. Ilıyan yoğurt diğer tencereye
yine karıştırılarak ilave edilir. Badem ve Antep fıstıkları haşlanır ve
kabukları soyulurak çorbanın içine katılır. Tuzu da döküldükten sonra kaynamaya
bırakılır. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Tereyağı kızdırılır.
İçine tarçın dökülür. Çorba, üzerine bu karışım gezdirildikten sonra servis
edilir. Nursel’in Mutfağı Öz Çorba Tarifi
Nursel'in Mutfağı Öz Çorba Tarifi 10 Kasım 2015
Reviewed by melekgok.blogspot.com
on
18:09
Rating:
Hiç yorum yok: