Nursel'in Mutfağı Öz Çorba Tarifi 10 Kasım 2015

Öz Çorba Tarifi
Nursel’in Mutfağı Öz Çorba Tarifi


Öz Çorba Tarifi

Öz Çorba Tarifi Malzemeler:
2 parça kemikli kuzu et
2 su bardağı yarma
250 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı Antep fıstığı
Yarım çay bardağı badem
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tuz
Su
ÜZERİ ICIN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın


Öz Çorba Tarifi Hazırlanışı:

Et pişene kadar haşlanır. Geceden ıslatılmış yarma haşlanarak yumuşatılır. Haşlanırken karıştırılmaması önemlidir aksi taktirde yarma dibe çöküp yanacaktır. Yumuşayan yarma blendırdan geçirilir. Ardından bir tencerenin ağzına oturtulmuş kevgire yarma dökülür. Kaşık yardımıyla tortularından ayrıştırılır. Tencereye süzülen yarmanın suyuna haşlanan etin suyu dökülür. Süzme yoğurt başka bir tencereye alınır. içine yumurta kırılır, bir kaşık zeytinyağı konulur. Diğer tenceredeki sıcak karışımdan birkaç kepçe yavaş yavaş dökülüp karıştırılarak yoğurdun kesmesi önlenir. Ilıyan yoğurt diğer tencereye yine karıştırılarak ilave edilir. Badem ve Antep fıstıkları haşlanır ve kabukları soyulurak çorbanın içine katılır. Tuzu da döküldükten sonra kaynamaya bırakılır. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Tereyağı kızdırılır. İçine tarçın dökülür. Çorba, üzerine bu karışım gezdirildikten sonra servis edilir. Nursel’in Mutfağı Öz Çorba Tarifi
Nursel'in Mutfağı Öz Çorba Tarifi 10 Kasım 2015 Reviewed by melekgok.blogspot.com on 18:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.