Kış Güveci Tarifi, Kış Güveci Nasıl Yapılır?

Kış Güveci Tarifi, Kış Güveci Nasıl Yapılır?

Kış Güveci Tarifi
Malzemeleri:
2 adet kırmızı biber
2 adet köy biberi
yarım karnabahar
2 adet kereviz
3 adet soğan
2 defne yaprağı
tane karabiber
5 diş sarımsak
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
1 çorba k. biber salçası
2 çorba k. domataes salçası
yarım kavanoz domates sos
1 kg kuzu gerdan
2 adet havuç
4 adet patates

Yapılışı :
Öncelikle Kuzu gerdanı geniş bir tencereye alıyoruz sonra suyunu koyuyoruz. Defne yapraklarını, tane karabiberleri ve tuzunu koyarak, yarı kıvamda ve kısık ateşte  haşlıyoruz. Soğanları özenle iri iri doğruyoruz. Güvecin içerisine bir miktar sıvıyağ döküyoruz. Kış Güveci Soğanları ilave ediyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Sarımsağı doğruyoruz ve güvece ekliyoruz. Salçalarını koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Havuçları jülyen doğrayıp güvece alıyoruz. Patatesi, biberleri iri doğrayarak sırayla güvece alıyoruz. Üstüne karnabaharı çiçeklerine ayırarak koyuyoruz. En üstüne de iri doğranmış kerevizi ilave ediyoruz. Domates sosu üzerine gezdiriyoruz. Tereyağını parça parça üstüne koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz ve eti haşlayınca elde ettiğimiz et suyundan biraz döküyoruz, sebzeler de suyunu bırakacağı için çok fazla et suyu koymuyoruz. Biraz da su koyuyoruz. Üzerine önce yağlı kağıt, sonra aluminyum folyo kapatıyoruz. Kapağını da kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyarak pişiriyoruz. Afiyet Olsun..


Kış Güveci Tarifi, Kış Güveci Nasıl Yapılır? Reviewed by melekgok.blogspot.com on 17:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.