Nurselin Mutfağı Elmalı Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır?

Nurselin Mutfağı Elmalı Muhallebili Kurabiye Tarifi

Elmalı Muhallebili Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı toz şeker
1 adet yumurtanın beyazı
1 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurtanın sarısı
2 paket vanilya
SOSU İÇİN:
4 adet elma
3 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nişasta
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Elmalı Muhallebili Kurabiye Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için bir yumurtanın beyazı, toz şeker el çırpıcısıyla karıştırılır. İçine eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, süt, mahlep, krema, kabartma tozu, karbonat eklenir. Unu da kontrollü katıldıktan sonra hamuru yoğurulur ve 15 dakika kadar bekletilir. Muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta, iki yumurtanın sarısı bir araya getirilir ve karıştırılır. İyice karıştıktan sonra ocağın altı açılır ve kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınıp içine vanilya koyulup karıştırılır. Hafif ılıdıktan sonra da tereyağ ilave edilip tekrar karıştırılır. Ardından soğumaya bırakılır. Elmalar soyulur ve küp küp doğranır. Minik doğranan elmalar içine şeker katılarak tavada karamelize edilir. Karamelize olduktan sonra tarçın, nişasta ve dövülmüş cevizler katılır. Dinlenen hamurdan mandalinadan küçük bezeler koparılıp yuvarlanır ve tezgah üzerinde el ile açılır. Bıçakla hamurun yarısına 5 çizik atılır. Muhallebi ve Nurselin Mutfağı Elmalı Muhallebili Kurabiye Tarifi - Elmalı Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır? elmalı iç harçtan kesilmeyen bölüme birer tatlı kaşığı konur ve çizik kısım üste kapatılır. Kurabiyenin kenarları kapatılır ve ay gibi hafif içe doğru kıvırılır. Çizik kısımlardan görünen harç kısmı yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısına pudra şekeri ve sıvıyağ katılıp çatalla çırpılır. Bu karışım kurabiyelerin üzerine sürülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirlir.

Nurselin Mutfağı Elmalı Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır? Reviewed by melekgok.blogspot.com on 22:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.