Barbunyalı Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı


Barbunyalı Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı

Barbunyalı Pırasa Tarifi

Malzemeleri:
1 kilo pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı orta bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Hazırlanışı:
Pırasalar küçük halka halinde, kuru soğanlar ve havuç yemeklik doğranır. Tavaya birkaç kaşık zeytinyağı koyulur ve önce soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar fazla ölmeden biber salçası, pırasalar ve havuç katılır. 2 su bardağı kadar su katıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pırasalar yumuşaınca bulgur, tuz ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 1 dakika kadar piştikten sonra sıcak servis edilir.
Barbunyalı Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı Reviewed by melekgok.blogspot.com on 21:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.