Nurselin Mutfağı Orman Kebabı Tarifi

Nurselin Mutfağı Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı Tarifi Malzemeleri:
1 kilo dana kuşbaşı
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
4 adet patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Su
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Orman Kebabı Tarifi Hazırlanışı:
Düdüklü tencerede dana kuşbaşı etleri sıvı yağ konarak yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavrulur. İçine salça ve tuzu konarak karıştırılır. 3 su bardağı suyu konarak düdüklü tencere pişmeye bırakılır. Patatesler, patlıcanlar, havuçlar küp küp doğranır ve kızartılır. Biberler iri doğranır ve onlar da kızartılır. Cam dikdörtgen fırın tepsisine kızaran sebzeler ve pişen etler alınıp harmanlanır. İçine et suyundan az ilave edilip 10 dakika kadar 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Nurselin Mutfağı Orman Kebabı Tarifi Reviewed by melekgok.blogspot.com on 21:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.