Nurselin Mutfağı MİNİ HAMBURGER
Nurselin mutafağında MİNİ HAMBURGER tarifi ve hazırlanışı
Malzemeleri:
EKMEĞİ İÇİN:
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam
ARASI İÇİN:
2 adet domates
5-6 adet marul yaprağı
MİNİ HAMBURGER Hazırlanışı:
Hamburger ekmeği için yumurta, su, şeker, kuru maya karıştırılır. Unu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Mayalanması için 20 dakika kadar bekletilir. Mayalanan hamur birkaç kez daha yoğurularak gazı çıkartılır. Limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilen ekmeklerin üzerine yoğurt sürülüp susam serpilir. Ekmekler, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Köftesi için kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsak yoğurulur. Ekmeklerin büyüklüğü kadar köfteler yapılıp sıvıyağda kızartılır. Domates ve marul ekmeklere sıcak biçimde kesilip küçültülür. Ekmeklerin arası kesilir. İçine köfte, marul ve domates koyularak servis edilir.
Malzemeleri:
EKMEĞİ İÇİN:
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam
ARASI İÇİN:
2 adet domates
5-6 adet marul yaprağı
MİNİ HAMBURGER Hazırlanışı:
Hamburger ekmeği için yumurta, su, şeker, kuru maya karıştırılır. Unu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Mayalanması için 20 dakika kadar bekletilir. Mayalanan hamur birkaç kez daha yoğurularak gazı çıkartılır. Limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilen ekmeklerin üzerine yoğurt sürülüp susam serpilir. Ekmekler, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Köftesi için kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsak yoğurulur. Ekmeklerin büyüklüğü kadar köfteler yapılıp sıvıyağda kızartılır. Domates ve marul ekmeklere sıcak biçimde kesilip küçültülür. Ekmeklerin arası kesilir. İçine köfte, marul ve domates koyularak servis edilir.
Nurselin Mutfağı MİNİ HAMBURGER
Reviewed by melekgok.blogspot.com
on
22:49
Rating:
Hiç yorum yok: