Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi

Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi


Yeşil Ceviz Reçeli Malzemeleri:
50 tane yeşil ham ceviz
1 kg toz şeker
2 - 2,5 su bardağı su
yarım limonun suyu
10 tane kadar karanfil




Kireç kaymağı için malzemeleri:
500 gr sönmemiş kireç
10 lt su

Kireç kaymağının hazırlanışı:
Sönmemiş kireci derin bir kaba alıyoruz, üzerine su ilave ederek yavaş bir şekilde karıştırıyoruz.
Kirecin dibe çökmesi için 1 gece bekletiyoruz,ertesi gün dikkatlice suyunu süzüyoruz. kireçli kısmı atıyoruz, elde edilen suyu kireç kaymağı olarak kullanıyoruz.

Yeşil Ceviz Reçeli hazırlanışı:
Cevizlerin kabuklarını bıçağın ters tarafıyla sıyırabilir yada çok ince bir şekilde soyabilirsiniz. Cevizleri soyduktan sonra büyük bir kaba alıyoruz, ağzına kadar su  dolduyoruz. Bir hafta süresince günde 2, yada 3 defa olmak üzere suyunu değiştiriyoruz. Bir hafta sonra cevizleri 1 gün süresince kireç suyunda  bekletiyoruz. Cevizleri iyice yıkayıp kireçten arınmasını sağlıyoruz. Daha Sonra cevizlerin üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
Tencerede su kaynatıyoruz, cevizler 5 dakika kaynadıktan sonra suyu döküp, soğuk sudan geçirip, tekrar kaynatıyoruz. Bu işlemi 3 defa yapmanız yeterli olur.
Cevizleri kaynar suya atarak yaklaşık yarım saat kaynatıp, yumuşamasını sağlıyoruz. Şerbeti 1 kg şeker, 2 su bardağı su ile yapıyoruz. Şerbet kaynama başlayınca içine cevizleri ve karanfilleri atıyoruz. Reçel kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. İnmeye yakın limon suyunuda ekleyip, 5 dakika kadar kaynatıyoruz, kavanozlara alıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.


Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi Reviewed by melekgok.blogspot.com on 22:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.